Om Avoi

För mig är inredning detsamma som en känsla. Det kan vara en känsla av välbefinnande, av balans, av nyfikenhet eller av lycka. Med hjälp av inredning och med rätt känsla kan du förvandla ditt hus till ditt hem.

För mig har inredning alltid varit förknippad med alla dessa känslor och lite till. Men inredning kan även framkalla känslor av uppgivenhet, frustration och irritation då det där projektet som skulle gå snabbt och smärtfritt blir allt annat än så. Jag tror vi alla har fått uppleva den där fantastiska känslan av entusiasm och energi i uppstarten av ett inredningsprojekt, stor som smått. Vi bläddrar i otaliga inrednings tidningar och läser om hur bra alla projekt blivit och hur väl budgeten räckt till. Men det vi glömmer är att det ofta inte är så i det verkliga livet – i ditt eller mitt kök, i barnrummet eller för sommarens poolbygge. Just i det ögonblicket, precis i början, finns inte känslan av frustration med i ekvationen, den kommer senare när frysen inte finns i lager just när du börjat renovera ditt kök, eller när du upptäcker att inflödes munstycke skulle sättas på poolramen innan linern sattes på plats, eller hantverkaren som inte kan komma på utsatt tid (listan från det verkliga livet kan göras lång). Det fantastiska med inredning och renovering är dock resultatet och känslan som infinner sig när man står där och ser hur himla bra det blev. När man något osvenskt klappar sig på axeln i rent stolthet och just då, i det ögonblicket, infinner sig alla de där härliga känslorna igen.

För mig börjar det absolut viktigaste och roligaste när det stora projektet är klart eller man har flyttat in i den nya bostaden – finishen. Med finishen menar jag alla de där viktiga detaljerna som gör helheten. De fina handdukarna i badrummet, den vita krukan med en snygg grön växt uppe på hyllan eller ljuslyktan i hallen som hälsar gästerna välkomna in. Det är de där små, men oj så viktiga, detaljerna som skapar helheten.

För mig är Avoi en livslång dröm som nu går i uppfyllelse. Att skapa en butik mitt i centrala Helsingborg som har alla de där detaljerna som hjälper till att göra ett hus till ett hem. Så välkommen in till Avoi – en butik fylld med vacker inredning till dig.

Vem är då jag? Jag heter Liza Henckel och är 43 år gammal. Jag bor i Saxtorpsskogen tillsammans med min man och våra två härliga ungar. Mitt i livet och helt utan erfarenhet från att driva butik, lämnar jag nu tryggheten som anställd bakom mig för att förverkliga min dröm att arbeta med inredning på heltid. Butiken heter Avoi vilket betyder ”till dig” på italienska och det är just det jag strävar efter – att hitta och samla ihop fina saker till dig och ditt hem.

Inget av detta hade varit möjligt utan Johan, min bäste vän, min livskamrat, pappan till mina barn och min helt fantastiska man. Tack för att du alltid finns där, tack för att du orkar lyssna på alla mina idéer, tack för att du stöttar och pushar mig att våga utmana mig själv och få mig att tro på min förmåga. Utan dig hade inte detta varit möjligt! Jag älskar dig!

sv_SESwedish
en_GBEnglish sv_SESwedish